Peperonata
Peperonata
Množství odpovídá 3 skleničkám po 150g.
Potřeby: 2 žluté a 2 červené papriky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 chilli papričky, 3 lžíce olivového oleje, 100g drcených rajčat, sůl
1. Papriky očistěte, zbavte semeníků a dužniny a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na drobno, česnek podrťte nožem a nasekejte. Chilli papričky nakrájejte na tenké plátky. Pokud nechcete, aby byla peperonata příliš pálivá, odstraňte z papriček před krájením semínka.
2. V hluboké pánvi nahřejte olej, na něm nechte zesklovatět nakrájenou cibulku. Poté krátce orestujte s přidanými paprikami. Pak přimíchejte česnek a rajčata a při střední teplotě společně duste asi 10 minut.
3. Přisolte podle chuti a za tepla naplňte do vyvařených skleniček.
Použito z časopisu Chuťovka.